BRI NorHull skal utvikle overflateroboter for Aker BP
Pressemelding
1. februar 2019
Foto: BRI NorHull
BRI NorHull skal utvikle overflateroboter for Aker BP
Pressemelding
1. februar 2019

Teknologiselskapet BRI NorHull har inngått kontrakt med Aker BP om utvikling og levering av roboter til krevende overflatebehandling offshore. Første test er planlagt på Alvheim-feltet sommeren 2019.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Alvheim FPSO, som opereres av Aker BP, er valgt som pilot. BRI Norhull vil utvikle to like roboter som skal operere sammen på den vertikale skrogsiden til produksjonsskipet.

– Målet er at de to robotene kan ferdigstille overflatevedlikehold på 60 kvadratmeter per dag. Til sammenligning kan vi ved tradisjonelle metoder, som inkluderer et klatreteam på tre personer, kun klare rundt tre kvadratmeter på en dag. I tillegg til å redusere eksponeringen for personell ser vi altså en forbedret effektivitet på rundt 85 prosent sier Lars Atle Andersen i Aker BP.

– Utfordringen vi mottok fra Aker BP var svært spennende. Vi så fort at dette virkelig var et område hvor innovasjon kunne utgjøre store forskjeller både på effektivitet, kvalitet og miljø, sier Morten K. Urrang, daglig leder av BRI NorHull.

De to robotene skal kunne gjennomføre høytrykksvask med avfetting, ultra-høytrykk fjerning av gammel maling, sandblåsing med oppsamling av blåsemiddel og påføring av nytt malings-system under krevende forhold offshore.

 Robotkonseptet, som har fått navnet «RoboCoat», driftes av operatører som oppholder seg på dekk under operasjonen. En rekke sensorer, kamera og instrumenter er installert for å overvåke kvaliteten på operasjonen. Stålets overflatekvalitet måles i sanntid for å optimalisere arbeidet.