Publisert 4. februar 2000

Bristow Norway er tildelt en ny heliktoperkontrakt av Statoil for helikoptertjenester fra Stavanger lufthavn, Sola. Kontrakten er verdt rundt en milliard norske kroner.

S92: Kontrakten skal betjenes av to
S92-maskiner.

Flyvningene kontrakten gjelder er til feltene Sleipner, Draupner, Volve og Glitne, og omfatter bruk av to dedikerte Sikorsky S-92-maskiner. Bristow har også den siste tiden hatt kontrakten for disse flyvningene, med samme typen helikopter, men disse helikoptrene vil bli oppgradert til nyeste standard før den nye kontrakten starter opp i mars 2013. Kontrakten har en varighet på fem år, med tre opsjoner på ett år hver.

– Statoil har de siste årene hatt en betydelig oppgradering av helikopterparken, og tatt i bruk de siste utprøvde teknologiske løsninger. Denne type helikoptre egner seg godt for offshoreflygning og skal bringe våre ansatte offshore på en sikker og god måte, sier Jannicke Hilland, direktør for Fellesoperasjoner på norsk sokkel i Statoil, i en pressemelding.

– Det er en økende konkurranse innen helikoptertjenester, noe vi ser på som svært positivt. Avtalen er inngått etter konkurranse og sikrer Statoil helikopterkapasitet i flere år fremover, sier Gunn Vik, ansvarlig for anskaffelser av drift og vedlikehold i Statoil.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger