Publisert 4. februar 2000

Britiske HMS-myndigheter kom onsdag med anklager om at de britiske Nordsjøselskapene har feilet i å forebygge potensielle katastrofale gasslekkasjer offshore.

Judith Hackitt, formann for Health and Safety Executive (HSE), fastslo at nye tall viser et økende antall betydningsfulle hydrokarbonutslipp i Nordsjøen og gjenspeiler en fallende HMS-prioritering i industrien.

I løpet av året har 517 «farlige hendelser» blitt registrert til HSE, hvor 40 prosent av hendelsene gjaldt hydrokarbonutslipp.

Hackitt uttalte:

– Statistikken understreker at vi er langt i fra å være i en posisjon hvor vi kan føle oss komfortable. Til tross for hendelser hvor forbedringer har blitt forsørget, er kontrollen over potensielle store hendelser gått i glemmeboka.

– Vi er fortsatt bekymret for de mislykkede forsøkene for å redusere antall hydrokarbonutslipp, sammen med økende antall alvorlige skader. Dette viser at basis sikkerhetssystemer ikke blir fulgt, sier Hackitt.

Forrige november ble industrien anklaget for å glemme den alvorlige Piper Alpha-ulykken i 1988. Ulykken er den verste offshore-katastrofen hvor 167 oljearbeidere døde, etter at en HMS-rapport avslørte en katalog med seriøse sikkerhetsmangler.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger