Publisert 21. mai 2007

Toppfolk i regjeringen i London ønsker at Storbritannia skal bli det første land i verden som henter mye av sin energi fra tidevannet. De ønsker å bygge et gigantisk tidevannskraftverk ved utløpet av elva Severn.

NTB

Severn renner ut i havet i Bristolkanalen sør for Wales. Minister for Wales Peter Hain, handels- og industriminister Alistair Darling og miljøvernminister David Millibrand er blant pådriverne for prosjektet, skriver Independent on Sunday.

Et tidevannskraftverk i Severn-munningen vil ifølge den velinformerte London-avisen koste 14 milliarder pund eller 167,3 milliarder kroner. Det vil kunne dekke rundt 5 prosent av Storbritannias energibehov, uten å slippe ut klimagasser som bidrar til drivhuseffekten.

– Klimaendringene er en gigantisk trussel som bare kan bekjempes med ren, grønn energi. Et tidevannskraftverk i Severn er et prosjekt som fortjener å bli overveid svært nøye, sier David Millibrand til Independent on Sunday.

Alistair Darling antyder på sin side at prosjektet kan få støtte fra finansminister Gordon Brown. I så fall øker sjansene for at tidevannskraftverket vil bli bygd betydelig, for Brown ventes om kort tid å ta over som britisk statsminister etter Tony Blair.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger