Publisert 17. desember 2007

Britiske myndigheter har rotet bort personlige opplysninger om tre millioner mennesker som ventet på å få ta sertifikat. Fra før av er detaljer om 25 millioner briters skatte- og trygdeforhold på avveie.

NTB

Samferdselsminister Ruth Kelly måtte mandag stå fram i Underhuset og medgi at opplysninger om tre millioner kandidater til førerkortet var blitt borte. Regjeringen vet i det minste hvor de forsvant, nemlig i Iowa City i den amerikanske delstaten Iowa, tilføyde hun.

Dataene var lagret på en harddisk, men denne harddisken er ikke der den skulle være, innrømmet Kelly.

Konservative opposisjonspolitikere var rasende, men dempet seg da de fikk høre at dataene var i en privat kontraktørs varetekt og ikke på statens hender da de forsvant.

Tabbene med skatte- og trygdeopplysningene samt førerkortsaken kan velte den britiske regjeringens planer om obligatoriske nasjonale ID-kort.

– Befolkningens tillit til myndighetenes evne til å håndtere følsomme data er knust, sier antikort-aktivisten Phil Booth.

Andre mener at det begynner å bli så som så med tilliten til myndighetene overhodet. Britene har et folkelig og malende uttrykk for folk som roter til de enkleste oppgaver: De sies å ikke kunne se forskjell på albuen sin og en annen kroppsdel, som sitter nedenfor ryggen.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger