Publisert 4. februar 2000

Britiske myndigheter varsler gjennomgang av reglene for oljeboring i Nordsjøen som følge av den amerikanske granskningen etter Deepwater Horizon-ulykken.

– Rapporten er et betydelig dokument, både når det gjelder omfang og i det nøye og detaljerte arbeidet som er lagt ned i analyse og anbefalinger. Den vil selvfølgelig bli gjennomgått grundig av mitt departement og andre relevante myndighetsorganer for å identifisere hvilke følger denne tragiske ulykken i Mexicogolfen vil få for regelverket for dypvannsboring i UK, skriver statssekretær i det britiske energi- og klimadepartementet (DECC) Charles Hendry i en pressemelding.

Hendry påpeker at det amerikanske regelverket skiller seg klart fra risikotilnærmeringen britisk offshoreindustri er bygget på. Men selv om amerikanske myndigheter nå ser til modellene brukt i nordsjølandene, er britiske myndigheter forpliktet til å se hva de kan lære av granskningskommisjonen satt ned av Det hvite hus, skriver Hendry.

Gjennomgangen skal innledes innen én måned, og skal være ferdig senere i år. Men noen britiske tiltak etter Deepwater Horizon-ulykken er allerede klare:

Allerede i mai 2010 startet britiske myndigheter en gjennomgang av sitt eget offshoreregelverk, og har i den forbindelse besluttet å øke antall offshoreinspektører. Antall miljøinspeksjoner offshore skal også økes fra 60 til 150 i året.

Britiske oljeselskaper har fått beskjed om å oppdatere oljeutslippsplanene sine for å adressere risikoen for en ukontrollert utblåsning.

Boresamtykker på dypt vann, som allerede vurderes fra sak til sak, har blitt enda strengere når det gjelder krav til å demonstrere samarbeidet mellom de forskjellige involverte selskapene på et detaljert plan, samtidig som myndighetene utfører individuelle inspeksjoner før boringen kan settes i gang.

Industrien jobber sammen med myndighetene om å utvikle nye teknologiske løsninger som skal sikre kontroll over en ukontrollert utblåsning så fort som mulig.

I tillegg har britene et fond som skal dekke kostnader i forbindelse med oljerelaterte ulykker kalt OPOL, hvor grensen for hva som dekkes av omkostninger økes fra 125 millioner til 250 millioner dollar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger