Publisert 28. april 2008

Driften av den streikerammede rørledningen som bringer britisk nordsjøolje til lands i Skottland kan komme i gang igjen tirsdag. Men skottene kan bli nødt til å importere oljeprodukter i flere uker.

NTB

Den to dager lange streiken har lammet driften ved Skottlands eneste oljeraffineri, som produserer en tidel av Storbritannias bensin og diesel. Mandag ble det imidlertid opplyst at arbeidet ved Grangemouth-raffineriet så ut til å kunne gjenopptas tirsdag.

Gjenåpning av den såkalte Forties-rørledningen ville få høyeste prioritet, sa en talsmann for raffineriets eierselskap Ineos mandag. Selskapet venter likevel at det vil ta inntil tre uker å få driften i normal gjenge igjen.

– Vi har ikke hørt noe om at nye streikeaksjoner er i emning, tilføyde talsmannen. Rundt 1.200 ansatte i Grangemouth vest for Edinburgh la ned arbeidet søndag, til støtte for krav om bedre pensjonsordninger.

Ifølge den britiske rikskringkastingen BBC førte streiken til et tap på over en million pund – vel ti millioner kroner – i timen. Grangemouth-konflikten bidro til at prisen på nordsjøolje mandag kom opp i 116,56 dollar per fat.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger