Publisert 21. mars 2006

Da Statsministerens kontor skiftet domenenavn i 1999, var de kjent med at det eksisterte et domene som het smk.no. Det vurderte de ikke som noe problem.

NTB

Fram til 1999 hadde Statsministerens kontor e-postdressen: postmottak@smk.dep.telemax.no . Da departementet fjernet «telemax» fra adressen, hadde allerede Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS opprettet domenet smk.no, skriver Aftenposten.

Likheten mellom de to adressene førte til at Frp-politiker Allan Strand i Skandinavisk Miniatyr Kulelager fikk en e-post om hvordan Jens Stoltenberg blant annet kunne få Siv Jensen til å fremstå som en «surpomp».

E-posten skulle egentlig til mina.gerhardsen@smk.dep.no. Avsenderen glemte imidlertid bokstavene «dep» og dermed ble mailen sendt til mina.gerhardsen@smk.no

Domenet smk.no eies av Frp-politiker Allan Strand. E-postserveren på smk.no er ikke satt opp til å sende feilsendt e-post i retur og e-posten til Mina Gerhardsen havnet i innboksen til Allan Strand.

– Vi sjekket om det fantes adresser som lignet på den til Statsministerens kontor, og vi fant adressen smk.no. Den gang vurderte vi det dit hen at adressen ikke utgjorde noen stor risiko, og bestemte oss for ikke å gjøre noe med det, sier informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor.

– I etterpåklokskapens lys kunne vi kanskje ha vurdert det annerledes, sier han.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger