Bryggerier frykter fracking i Tyskland

Publisert 27. mai 2013

Tyske ølbryggere er redd for urent vann til ølen, som følge av fracking brukt til skifergassutvinning. Petroleumsindustrien mener på sin side at det er trygt.,- Man kan ikke være sikker på at vannet ikke blir forurenset av kjemikalier, så vi har bedt regjeringen undersøke mer før de fortsetter arbeidet med fracking-loven, sier en talsmann for bryggeriforeningen til The Telegraph, ifølge E24 .

Fracking, som er en metode for å utvinne petroleumsstoffer fra fossile bergarter, går ut på å pumpe vann ned i bakken gjennom et borerør, sprenge skiferlagene og frigjøre gassen slik at den kan samles opp.

Tysk industri ser nå på mulighetene for å bruke fracking på landets skifergassreserver.

Regjeringen har allerede begynt å arbeide med en lov som godkjenner dette, men som samtidig beskytter visse områder. Dette skremmer de tyske bryggeriene.

– Vannet må være rent. Mer enn halvparten av tyske bryggerier har brønnene sine på utsiden av områdene som regjeringen har planlagt å beskytte under sin nåværende plan, sier talsmannen.

Bryggeriene i Tyskland må forholde seg til renhetsloven, selv om den ikke lenger er en del av tysk lovverk. Loven sier at øl kun kan inneholde malt, humle, gjær og vann – og dette vannet skal altså være rent.

Petroleumsindustrien på sin side, mener dog at det er trygt, selv om det er rapportert om forurenset drikkevann blant annet i USA. Dette mener industrien ikke kommer fra selve utvinningen, men fra dårlig håndtering, skriver The Economist, ifølge E24.

Det er ventet at opposisjonen i Tyskland kommer til å blokkere lovforslaget, og det er derfor lite trolig at fracking-loven kommer til å bli godkjent før valget i september, skriver E24.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger