Publisert 4. februar 2000

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mottok denne uken Plan for Utbygging og Drift (PUD) for Brynhild-feltet i Nordsjøen. Fire milliarder kroner skal investeres.

MOT SøR: Brynhild skal kobles opp mot det britiske
Pierce-feltet, operert av Shell, hvor FPSO-en
«Hæwene Brim» har holdt dampen oppe siden februar
1990 (Foto: Bluewater)

Brynhild befinner seg i lisens 148, helt i ytterkant av den norske kontinentalsokkelen, bare ti kilometer fra grensen til Storbritannia, og er en del av det utvidede Sleipner-området i den sentrale delen av Nordsjøen.

Feltet ble først oppdaget i 1992, men har ikke blitt en aktuell utbyggingskandidat før leting i området ble gjenopptatt og intensivert de senere år.

Operatøren, Lundin Norway AS (50 % eierandel), anslår at feltet inneholder rundt 20 millioner fat oljeekvivalenter. Dette er mindre enn feltpartnerne først håpet på da letingen ble gjenopptatt, men er nok til å forsvare en mindre utbygging via en havbunnsramme knyttet opp mot det Shell-opererte Pierce-feltet på britisk sokkel. Dermed har man gått bort fra alternativet å knytte feltet opp mot den kommende og nærliggende Gudrun-utbyggingen i regi av Statoil og Gdf Suez.

Første egne
Partnere inkluderer Talisman (30 %) og Noreco (20 %). Dette blir Lundins første egenopererte utbygging på norsk sokkel, og produksjonsstart er beregnet til fjerde kvartal 2013.

– Det er svært gledelig å motta Plan for utbygging og drift av feltet Brynhild. Prosjektet er et eksempel som vi trenger flere av for å øke utvinningen i modne områder på norsk sokkel. Departementet utøver sine arbeidsoppgaver som normalt. Vi har jobbet hardt for at de tragiske hendelsene som rammet Norge for litt over en uke siden ikke skulle hindre oss fra å utføre våre arbeidsoppgaver, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger