Bygger Europas største tørrdokk i Gulen
John Økland
20. februar 2019
Illustrasjon: PSW Group
Bygger Europas største tørrdokk i Gulen
John Økland
20. februar 2019

PSW Group og Wergeland Group girer opp sin satsing i riggmarkedet. Nå investerer de tungt i det som de oppgir til å bli Europas største tørrdokk for alle typer rigger og fartøy. Dette skjer i Gulen industrihavn, Sogn og Fjordane.

– Vi har stor tro på behovet for en effektiv og moderne tørrdokk, som kan ta i mot rigger i alle størrelser.

Det sier Oddbjørn Haukøy, administrerende direktør i PSW Group til Petro.no.

– Dette betyr at vi kan ta inn både de største harsh environment-riggene og Jack Ups. Dette er jo et marked som er på vei opp igjen i Norge.

Haukøy ønsker ikke å kommentere nøyaktig hvor mye dokken koster å bygge, men åpenbart er det snakk om en vesentlig investering.

Ifølge en melding har de to partene signert en avtale i dag for prosjektet som alt har startet. Avtalen omfatter all aktivitet knyttet til inspeksjon, reparasjon og vedlikehold av rigger, boreskip, bolig-og-støtterigger og fartøy.  Med en opprinnelig lengde på 200 meter, bredde på litt over 100 meter og dybde på 25 meter skal dette bli sin største i sitt slag i Europa. Det ligger også opsjon for å gjøre den enda større.

Den ultramoderne dokken er designet med tanke på effektive og hurtige yardstays. Dybden på 25 meter og en pumpetid på cirka 20 timer skal sikre trygg og effektiv tilgang til blant annet thrustere og skrog.

– Vi ønsker å effektivisere riggtjenester på en god og trygg måte. Designet er basert på innspill fra våre kunder, og vi har allerede merket stor interesse for prosjektet, sier Haukøy. Han bekrefter at de alt er i dialog med potensielle riggselskaper for bruk av dokken.

Det opplyses at dokken kan stå ferdig alt neste år. Verftet har fått eget navn også – PSW Yard.

Annonse
Du kan høre mer fra PSW Group under Bore- og riggkonferansen i Stavanger 22. og 23. mai. Meld deg på i dag !