Bygger nytt og avansert fartøy i Polen

Publisert 6. mai 2014

Rolls Royce-kontrakt med verdi på 160 millioner kroner., Det ble tidligere i dag kjent at Secunda fikk kontrakt på et nybygg som skal støtte ExxonMobil i Canada , og at selskapet har bestilt et nytt og avansert fartøy med design UT 782 WP som skal bygges ved det polske Remontowa-verftet. Secunda Canadas deleier, det norske rederiet Siem Offshore, har også bidratt i utviklingen av skipet.

Fartøyet skal inngå i en femårskontrakt, med opsjon på femten år, som Secunda Canada har inngått med ExxonMobil om oppdrag på oljefeltene Hibernia og Hebron utenfor Newfoundland. Hovedoppgavene blir frakt av forsyninger, ankerhåndtering og overvåking av isforholdene.

– Kontrakten inngår i våre planer om flåtefornyelse og vekst på det kanadiske markedet. Vi er ekstra glade for å ha Rolls-Royce som samarbeidspartner. Rolls-Royce teamets engasjement og det nære samarbeidet har vært avgjørende i utviklingen av dette avanserte fartøyet, sier Idar Hillesøy, President og CEO i Secunda.

Wave Piercing (WP) er Rolls-Royce’ eget baug- og skrogdesign. Med ny kunnskap og teknologi økes sikkerheten og komforten, men drivstofforbruket reduseres. WP-egenskapene kommer særlig til sin rett i grov sjø.

Første fartøy med ny broløsning

– Det er en stor glede å kunne annonsere en kontrakt der både verft og reder er nye kunder for oss i offshore. Dette blir også det første ankerhåndteringsfartøyet som utstyres med vår nyeste broløsning, Unified bridge. I tillegg blir det første fartøy med WP-design som selges til det nordamerikanske markedet, sier Hans Robert Almestad, offshore salgssjef i Rolls-Royce

Fartøyet får en rekke integrerte systemløsninger fra Roll-Royce, hvorav det mest skal produseres ved Rolls-Royce avdelinger i Norge, herunder motor, propeller og strømforsyning, automasjon, dekksmaskineri og lasthåndtering. Det får en lengde på 87,3 meter og en bredde på 20 meter og blir på ca 4000 dødvekttonn.

Fartøyet skal leveres i fjerde kvartal 2015, og kontrakten har en verdi på 160 millioner kroner.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger