Bygger subseafabrikk på Røra

Publisert 30. mai 2013

Styret i Agility Group AS har besluttet å investere i et moderne anlegg for fabrikasjon av subseasystemer på Røra i Skien kommune.

– Det nye bygget på 4.000 kvadratmeter skal integreres med det eksisterende anlegget på Røra, og vil sammen med leie av et større anlegg på nabotomten, utgjøre den nye fabrikken for fabrikasjon av subseasystemer, skriver selskapet i en melding.

– Det vil bli en topp moderne fabrikk, godt tilpasset subseasystemer, noe som vil gi oss en bedret konkurranseevne og økt leveransekapasitet sammenlignet med hva den tidligere verkstedsstrukturen kunne, sier Executive Vice President Subsea Fabrication, Tove Nilsen Ljungquist i Agility Group AS.


Det nye senteret på Røra etableres i tilknytning til Agility Groups eksisterende anlegg, som ligger i et industriområde med tilgang til kai og mulighet for ekspansjon ved behov.

– Etableringen skjer blant annet fordi Agility Groups eksisterende lokaler i Langesund ligger midt i byen og ikke har mulighet for videre vekst som industritomt. Vi er et selskap som vokser, og vi planlegger å vokse videre. Derfor har det ved valg av lokasjon for det nye subseasenteret vært særdeles viktig å ikke miste noen av de ansatte i Grenland, som alle representerer en kompetanse vi er avhengige av for å fortsette å være en verdensledende subseafabrikatør, sier Tove Nilsen Ljungquist.

– Hovedfokus framover vil være å utvikle vår kjernevirksomhet videre med bygging av komplekse subsea systemer og levere ferdig sammenstillte og testede subsea produkter, sier hun.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger