Publisert 4. februar 2000

Noreco og resten av lisenspartnerne velger det norske Sevan-konseptet når de bygger ut Huntingtonfeltet på den britiske sokkelen.

SKAL UT På TOKT: Sevan Voyageur skal ut på britisk sokkel for å hente opp olje.

– Huntington representerer en stor verdiskapingsmulighet for Noreco, og vi er ivrige etter å komme i gang med utbyggingen av feltet. FPSO-konseptet gjør det mulig å fremskynde tidspunktet for produksjonsstart, det gir god fleksibilitet til å optimere produksjonen, samtidig som det forenkler tilgangen til de dypere ressursene i feltet. Med Huntington-feltet i gang vil vi oppnå en høyere og mer robust produksjon, sier Norecos administrerende direktør Scott Kerr.

E.On Ruhrgas er operatør for feltet, mens Noreco har 20 prosent av lisensen. øvrige lisenspartnere er Premier med førti prosent og Carrizo med femten prosent. Det er disse lisenpartnerne som nå har signert en intensjonsavtale med Sevan Marine om å benytte den flytende produksjonsenheten «Sevan Voyageur».

41 millioner fat
Det er estimert at utvinnbare ressurser som kan produseres i leieperioden av Sevan Voyageur er så mye som 41 millioner fat oljeekvivalenter, 90 prosent av denne mengden er olje.

Første fase av utbyggingen omfatter Forties-reservoaret, men dt er også gjort betydelige funn i en formasjon som ligger dypere. Her er det imidlertid nødvendig med ytterligere utforskning før produksjonsstart.

Huntingtonfeltet ligger i PL 1114 på britisk side av Nordsjøen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger