Publisert 23. februar 2018

Halvorsen TEC har tildelt Aker Solutions Egersund kontrakt for fabrikasjon og utrustning av vannbehandlingsmodul til Johan Castberg-feltet.

Arbeidet med å forberede fabrikasjonsstart samt materialinnkjøp har allerede startet. Høyaktivitetsperioden vil være sommer og høst 2019, da vil prosjektet ha omlag 175 ansatte i arbeid innenfor portene i Egersund.

– Vi har nå lagt bak oss seks måneder med konstruktiv samhandling som har resultert i en kontrakt som begge parter er fornøyd med, uttaler Svein Oskar Nuland, leder for fabrikasjon og offshorekonstruksjon ved Aker Solutions i Egersund.

– For Halvorsen TEC er vannbehandlingsmodulen til Johan Castberg-feltet vårt største prosjekt noensinne. Det er nå 10 måneder siden vi startet opp med å designe denne modulen, sier Svein Helge Pettersen administrerende direktør Halvorsen TEC.

– Tidlig i denne perioden så vi behovet for en solid samarbeidspartner for å finne de beste løsningene når det gjelder fabrikasjon og utrustning. Vi var i kontakt med flere selskaper med brede erfaring innenfor denne type byggeoppdrag.  Disse stilte til rådighet meget erfarent personell som har sittet sammen med TEC sitt prosjekt-team i Stavanger for å finne de beste tekniske løsningene. Etter nøye vurdering av de foreslåtte tekniske løsninger for fabrikasjon og utrustning, falt valget på Aker Solutions i Egersund og det er derfor en fornøyelse å kunne signere denne kontrakten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger