Publisert 4. februar 2000

Fiskerstrand Verft tjener gode penger på fergebygging. Verftet skal bygge og levere verdens største gassferge, som skal trafikkere sambandet Arsvågen-Mortavika.

Det familieeide sunnmørsverftet tjente nesten 45 millioner kroner før skatt i fjor. Verftet har spesialisert seg på reparasjonsoppdrag og bygging av ferger. Bare i fjor hadde verftet over 50 fartøy inne til reparasjon på Fiskerstrand. Samtidig fikk rederiet Fjord1 Fylkesbaatane levert to nye bilferger, skriver Dagens Næringsliv.

Verftet inngikk et samarbeid med det litauiske verftet Western Shipyard om å etablere Fiskerstrand BLRT. Joint venture-selskapet satt ved årsskiftet med kontrakter på å levere åtte ferger til totalt om lag 1,35 milliarder kroner. Og i sommer gir Fjord1 verftet ansvaret for prosjektering og bygging av verdens største gassdrevne bil- og passasjerferge.

Fergen blir 130 meter lang og rundt 19 meter bred, og vil ha kapasitet til å frakte 242 personbiler og 600 passasjerer i sambandet Arsvågen-Mortavika i på Boknafjorden i Rogaland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger