Publisert 4. februar 2000

Med 252 kvadratmeter flate hadde FMC Technologies størst stand under ONS 2008. I år gjenbrukes samme standen, men med flere nye forretningsenheter blir det trangt om plassen for å vise seg fram. Bli med bak kulissene på ONS.

I sitt faste hjørne av hall F på ONS-området er FMC Technologies i full sving med byggingen av sin stand, som skal være selskapets utstillingsvindu under årets Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger. Foreløpig er kun skallet på plass, og håndverkere tapetserer, hamrer og skrur i alle hjørner.

KLAR FOR MESSE: Audun Oksavik i FMC Technologies foran standen til FMC under konstruksjon.
(Foto: MAIKEN REE)

– Vår stand kommer til å vise fram FMC Technologies som konsern og helhetlig leverandør av undervannsinstallasjoner. I tillegg skal flere av våre søsterdivisjoner og datterselskap, Measurement Solutions, Surface Wellhead, DDS, Schilling Robotics, MPM og CDS, vise fram sitt utstyr og teknologi, sier PR-sjef i FMC Technologies, Audun Oksavik, til PetroNews Weekend.

Tanken er å kommunisere FMCs heldekkende tjenester og løsninger innen undervannsproduksjon.

– Vi ønsker å vise at vi har en global tilstedeværelse, og samtidig setter vi kundens behov i fokus, sier Oksavik.

VISER FILM: Her skal FMC vise budskapet sitt når alt er klart – i 3D. (Foto: MAIKEN REE)


Budskap i 3D?
Hovedbudskapet skal først og fremst formidles via en åtte ganger to meter stor dobbeltkrummet 3D-skjerm. Et lite interaktivt foredragsområde er rigget til i hjørnet av standen. Her skal det hver time vises interaktive 3D-demonstrasjoner fra FMCs prosjekter verden rundt, forklart av flere av selskapets teknologisjefer.

– ONS er en sentral arena i vår generelle markedsføring og kundepleie. Dette er et møtested hvor vi på kort tid kan møte kolleger og kunder i bransjen. Det er også viktig for Norge og Europa at ONS, sammen med den britiske messen Offshore Europe, kan matche OTC i Houston. Det er ikke lenger bare amerikansk teknologi som vises fram. I dag er norsk subseateknologi ledende i verden, sier Oksavik.

Ifølge Oksavik representerer FMC sammen med konkurrentene GE Oil&Gas og Aker Solutions rundt 70 prosent av verdens totale undervannsanlegg for olje og gass.

IKKE FERDIG: Det er en del som gjenstår før ONS messehallen åpner dørene. (Foto: MAIKEN REE)

Enorm logistikk?
Tilstedeværelsen under årets ONS vil koste FMC mange millioner kroner, til tross for at mesteparten av materialet er gjenbrukt.

3D-skjermen har blitt brukt siden 2005, og fraktes årlig over Atlanteren mellom OTC og de europeiske messene.

– Flere av modellene som skal stå på standen blir fraktet hit fra hele verden. CDS vil frakte et simuleringsanlegg for separasjon fra Holland, og andre ting blir skipet fra UK, Tyskland, USA og Frankrike, sier Oksavik.

Selskapet planlegger standarbeidet to år i forkant av selve hendelsen, og et team som er lokalisert på Kongsberg arbeider en stor del av tiden sin med messen.

Rundt 100 hotellrom og leiligheter er reservert i FMCs navn under årets ONS, og på standen arbeider 50 personer, delvis på skift, til enhver tid.

Forretningsmuligheter?
Møteplasser som ONS tilbyr også gyldne muligheter for forretning, noe FMC har tatt høyde for i planleggingen av sin stand.

Andre etasje består av et restaurantområde og to store møterom.

– Her skal vi ha kundemøter og delegasjonsmøter. Vi planlegger for eksempel at INTSOK-delegasjonen fra Kasakhstan skal komme hit for å knytte kontakt. Det blir også en god mulighet for sjefene i konsernet å møtes. Vi har en stor kontaktflate, og området kommer mer eller mindre til å være fullt hele tiden, forklarer Oksavik.

Det blir likevel neppe inngått noen kontrakter under ONS.

– Tanken er at vi driver kundepleie under hyggelige omstendigheter. Dette kan naturligvis formalisere seg i form av en kontrakt på et senere tidspunkt, sier han.

STRøK På STRøK: Det males og tapetseres over en lav sko før messehallen skal stå klar.
(Foto: MAIKEN REE)

Speider etter talenter?
Jakten på de kloke hodene er også et viktig aspekt for selskapet når de planlegger utførelsen av standen. En egen dag er viet til skoleelever og studenter under ONS, og FMC har et rom tilpasset jobbintervjuer.

– Vi ønsker å skape interesse for det vi gjør, og å skape et godt inntrykk av FMC. Dermed vil de unge kanskje ha oss i tankene og legge ekstra godt merke til en eventuell jobbannonse, sier Oksavik.

FMC Technologies tar ikke sikte på å vinne pris for sin stand, men gjenbruket gir store fordeler når man farter verden rundt på messer.

– Vi har rigget denne standen mange ganger med det samme teamet, og alt går på skinner. Det er en betryggende å vite at standen vår er gjenkjennelig i det faste hjørnet. Alt blir gjenbrukt, og når vi er ferdig pakker vi alt ned på paller og bruker det igjen til neste år, sier Oksavik.

Når man har fem dager å reise 252 kvadratmeter på kan det være en fordel å ha gjort det før. Søndag er tidsfrist for å ha alle stands klappet og klare, og med minister- og kongebesøk er det ikke snakk om å levne noe til tilfeldighetene.

FERDIG På SøNDAG: Det er fremdeles mye som gjenstår, emn på søndag skal alt stå klart.
Foto: MAIKEN REE

Denne artikkelen er hentet fra nyhetsbrevet Petronews Weekend, som blir sendt ut til 9.000 abonnenter hver fredag. Meld deg på gratis her . Petronews Weekend er et samarbeid mellom Petro.no og Oilinfo.no, som begge er en del av mediehuset PETROmedia as.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger