Bytter Hoop-rigg

Publisert 7. mars 2014

Statoil bytter ut den gamle sliteren ”Ocean Vanguard” med ”purpose built” –arktisrigg når de skal bore Barentshavets nordligste brønner i mai.

Statoil har omrokert på rigger, og skal istedenfor den gamle sliteren ”Ocean Vanguard,” bruke Transoceans ”State of the art,” 6. generasjonsrigg ”Transocean Spitsbergen” til boringen av begge Hoop-brønnene. Riggen er av Aker H-6 –design, spesialbygd for boring i arktiske farvann helt fra bunnen av. Byttet til en såpass robust rigg er etter alle solemerker et sikkerhetsmessig pre.

Uansett, riggen skal først bore letebrønn 7324/2-1 i Apollo -prospektet i Hoop -området, og planen sier tidligst i mai 2014. Brønnen ligger i lisens 615 i Barentshavet. Brønnen er lokalisert 300 km nord-nordvest for Knivskjelodden i Nordkapp kommune, 175 km sørøst for Bjørnøya og om lag 50 km nord for PL 537 ( Wisting -brønnene). Vanndypet på lokasjonen er ca 440 meter. Brønnen skal bores med med BOP-en plassert på havbunnen. Det vil bli boret et pilothull ned til settedyp for 17 1⁄2″ seksjonen. Primært formål med letebrønn 7125/4-3 er å påvise hydrokarboner i Stø, Nordmela og Tubåen formasjonene, som er av jura alder. Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 92 bar, og reservoartemperaturen ca 26 °C. Forventet oljetype på Apollo er Goliat Realgrunn. Planlagt oppstart er tidligst medio mai 2014 og varigheten av operasjonen er estimert til 31 døgn, inkludert permanent plugging.

Etter Apollo, går riggen til operatørens brønn i Atlantis -prospektet, som ligger i samme lisens som Apollo . Tidligst borestart er satt til medio juni 2014 for 7325/1-1 Atlantis, som ligger på et havdyp på 446 meter rundt 300 km nord for Knivskjelodden i Nordkapp kommune, og 187 km sørøst for Bjørnøya.

Primært formål med letebrønnen er å påvise hydrokarboner i Kobbe -formasjonen, som er av trias alder. Kobbe er prognosert på 1.842 meter TVD RT ± 70m. Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 201 Bar, og reservoartemperaturen ca. 57°C. Et sekundært formål er å undersøke potensial for hydrokarboner i sander i Klappmyss- og Snadd-formasjonene, også disse er av trias alder. TD for brønnen er satt til 2.799 meter, og operasjonen er estimert til en varighet på 44 døgn, inkludert permanent plugging. Det vil ikke bli gjennomført brønntesting

Statoil er operatør i PL 615 med 35 prosent eierandel, med ConocoPhillips (25 prosent), OMV (20 prosent) og Petoro (20 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger