Calecore med Statoil-prekvalifisering

Publisert 10. september 2014

Britiske Calecore Ltd. har blitt prekvalifisert som mulig leverandør for seismiske havbunnsundersøkelser for Statoil.,- Prekvalifiseringen med Statoil representerer ikke bare et stort gjennombrudd for Calecore, men det er også en sterk tillitserklæring for selskapet som en relativt ny aktør i markedet, sier daglig leder for norgeskontoret Andreas B. Heide.

Han mener at dette vil bedre konkurransesituasjonen på norsk sokkel, som inntil nylig har vært dominert av to leverandører.

Britiske Calecore har siden etableringen i Norge i 2012 etablert seg som en viktig aktør på norsk sokkel for levering av geofysiske og geotekniske havbunnsundersøkelser, ifølge selskapet. Tilstedeværelsen i Norge er ytterligere befestet gjennom omfattende havbunnsundersøkelser i Russisk sektor i Karahavet.

Calecore operer tre båter, og leverer tjenester innen geofysiske og geotekniske borestedsundersøkelser, samt routesurveys og ROV-inspeksjon.

Calcore
Calecore Ltd. ble etablert i 2009 av Richard Parkinson og Steven Lloyd. Hovedkontoret er lokalisert i Norwich i England. Selskapet opererer tre skip, og har siden starten i britisk sektor gjennomført over 50 havbunnsundersøkelser på fem kontinenter, blant annet undersøkelser på Grønland, i Russisk farvann samt en rekke geotekniske og geofysiske borestedsundersøkelser i Nordsjøen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger