Publisert 4. februar 2000

Spørsmålet om klimamøtet bke en suksess eller en fiasko, ble delvis besvart mandag kveld, da Canada som første land, formelt trekker seg fra Kyoto-avtalen, opplyste landets miljøminister Peter Kent.

Canada sa allerede på klimakonferansen i Durban i forrige uke at Kyoto-avtalen er mangelfull fordi den ikke omfatter alle de største utslippslandene, som USA og Kina, og at de derfor ville trekke seg, melder NTB.

– Som vi har sagt, for Canada er Kyoto fortid. Vi benytter oss av vår rett til å trekke oss, sa Kent, kort etter at han var kommet hjem fra Durban. Tidligere har den konservative regjeringen i Canada gjort det klart at den ikke ville respektere forpliktelsene i Kyoto-avtalen, den eneste globale traktaten om begrensninger i utslipp av klimagasser. Tidligere har USA nektet å ratifisere den.

På FN-konferansen i Durban ble det enighet om å arbeide mot en ny traktat som kan overta for Kyoto-avtalen, og som skal gjelde for alle land. I mellomtiden vil EU, Norge og noen få andre land fortsette å respektere Kyoto.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger