CapMan kjøper Acona

Publisert 17. desember 2012

Stavanger-baserte Acona er kjøpt opp av CapMan Buyout for en ukjent sum.

Fond forvaltet av CapMan har besluttet å kjøpe Acona Holding AS, en av Norges ledende tilbydere av brønn og boretjenester, skriver CapMan i en pressemelding.

Acona, som tilbyr konsulenttjenester innen brønnoperasjoner, boring, risikostyring, HMS, strømningsanalyse og beredskapstjenester, har hovedkvarter i Stavanger, og har kontorer i Oslo, Bergen, Skien og Tromsø samt Great Yarmouth og Aberdeen i UK, og Baku i Azerbaijan. Selskapet har 370 ansatte, og forventer en omsetning i overkant av NOK 800 millioner for 2012.

– Vi er meget positive til oppkjøpet av Acona som også er CapMans første investering i oljeserviceindustrien. Vekstpotensialet for leverandører av brønn- og boretjenester er forventet å være sterkt fremover. En økende andel av mindre-og-mellomstore oljeselskaper på norsk og engelsk sokkel, samt kapasitetsbegrensinger på personell og kompetanse innen boring er faktorer som vil drive etterspørselen etter Aconas tjenester, sier Hans Tindlund, Partner i CapMan Buyout og ansvarlig for investeringen.

– CapMan er en perfekt partner for ledelsen in Acona. Vi har et sammenfallende syn på strategisk retning og planer for vekst. Vi ser nå frem til å jobbe tett med CapMan, og jeg er overbevist om at vi sammen er posisjonert for å utvikle Aconas potensial, sier Oddbjørn Kopperstad, CEO i Acona.

Aconas hovedaksjonær, IKM Invest AS, ønsker ifølge meldingen, CapMan velkommen som ny eier av selskapet.

– Vi har vært involvert i selskapet mer eller mindre siden starten. Acona har nå nådd en størrelse og posisjon hvor det er naturlig at nye eiere tar over og fortsetter utvikling av selskapet, sier Ole Rettedal, CEO i IKM Invest.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger