Publisert 4. februar 2000

Siemens skal levere elektrisk kraftløsning til Statoils Cat D-rigger. Avtalen har en verdi på mellom 285 og 290 millioner kroner.

Siemens har inngått en avtale for leveranser av elektrisk kraftløsning til to av Statoils Cat D-rigger. Riggene skal benyttes på norsk sokkel, og skal være operative i 2014.

Avtalen har en verdi på om lag 50 millioner dollar, og er inngått med Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering som også skal bygge riggene. Kjøper av riggene er Songa Offshore, som vil leie disse videre til Statoil, heter det i en melding fra Siemens.

Boreriggene er designet for å operere på dybder mellom 100 og 500 meter, og vil kunne bore ned til 8500 meter under havbunnen. Siemens vil levere komplette elektriske løsninger, som inkluderer generatorer, 11kilovolt og 690 volts fordelingsanlegg, transformatorer, samt turtallsregulerte motorer for boreoperasjoner og azimut-thrustere, står det videre.

– Slike komplekse borerigger er avhengig av pålitelige løsninger som har gir maksimal oppetid. Derfor bygger vi en helhetlig og sømløs løsning med høy effektivitet og tilgjengelighet som i sum bidrar til maksimal oppetid, sier CEO Are Dahl i Siemens Olje & Gass ISS.

Store deler av leveransen til Siemens vil bli designet og produsert ved selskapets eget teknologisenter i Trondheim.

– I Trondheim har vi den fremste kompetansen på slike løsninger i verden. Det er derfor naturlig at vår avdeling der får en sentral rolle i dette prosjektet, sier Dahl i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger