CCB kjøper subsea-virksomheten til WellConnection på Mongstad

Jannike Hansen (HSEQ Manager, CCB Mongstad), Jan-Erik Hope (Adm. Dir., CCB Mongstad), Morten Nordby (Workshop Supervisor, WellConnection), Are Førde (Prosjektleder, WellConnection)
Publisert 28. februar 2023

CCB Mongstad kjøper WellConnection sin avdeling for Subsea Services på Mongstad.

Det fremkommer i en pressemelding mandag.

Som del av overtakelsen følger personell, kvalifiserte sveiseprosedyrer og prosjektportefølje som i dag hovedsakelig består av inspeksjon, vedlikehold og reparasjon av marine risere.

– Flere av systemleverandørene har sine verksteder i utlandet, så ved å tilby kvalifiserte vedlikeholds- og reparasjonstjenester lokalt på stort og tungt utstyr i samarbeid med dem, reduseres transport, klimaavtrykk, tid og kost – kort oppsummert svært bærekraftig, sier Jan-Erik Hope, administrerende direktør i CCB Mongstad.

Overtakelsen skjer i tett samarbeid med CCB Subsea og i tråd med CCB-konsernet sin strategi om å tilby subsea- og drillingtjenester lokalt på alle CCB- og NorSea-baser langs norskekysten.

CCB Subsea har hovedkontor på Ågotnes og er en godt etablert leverandør innen subsea og drilling design, engineering, vedlikehold, resertifisering og operasjoner offshore.

– Foran oss har vi en periode med stor aktivitet på norsk sokkel. Kapasitet og samarbeid lokalt blir avgjørende for å sikre effektiv prosjektgjennomføring for kundene. Med subsea-teamet som nå kommer inn i CCB Mongstad, styrker vi vår totale kapasitet og leveransedyktighet innen subsea og drilling, sier Cecilie Sælen, administrerende direktør i CCB Subsea.

Arbeidet på Mongstad vil bli utført i nært samarbeid med lokale leverandører, slik som på Ågotnes.

– Med spisskompetanse på riser-, subsea- og drillingsystemer og med proaktiv tilnærming til bærekraft innen vedlikehold, reparasjon, overhaling og gjenbruk, ser vi frem til å samarbeide med kundene på Mongstad. Vårt største fokus er på sikkerhet, samarbeid, ressursutnyttelse og effektive operasjoner for å gi våre kunder størst mulig verdi, sier Hope.

Bjørn Angeltveit, CEO i WellConnection Group, tilføyer:

– Når det først ble bestemt at WellConnection skulle tre ut at dette forretningsområdet, så er vi veldig godt fornøyd med denne løsningen. Våre ansatte får en ny og spennende hverdag i CCB Mongstad, i et konsern som har store ambisjoner innen Subsea segmentet. Vi ønsker alle parter masse lykke til.

Overtakelsen vil tre i full kraft fra 1. april 2023.

Siste fra forsiden

Equinor har boret tørt nær Garantiana

Høyre i nord vil utsette Melkøya-elektrifisering

Aibel tildelt Symra-kontrakt verdt 700 millioner kroner

+

Gassen i Barentshavet er «innelåst» – nå ber han Gassco finne nøkkelen

Neste stopp, Tommeliten A

+

Kampen om norske havvind-lisenser – disse aktørene vil stå på søkerlisten

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger