Publisert 4. februar 2000

CCB posisjonerer seg i forhold til framtidig aktivitet i Barentshavet og på det russiske gassfeltet Shtokman, og kjøper 50 prosent av aksjene i Vardø Barents Base.

Vardø Barents Base as disponerer 2.000 mål på Svartnes havn i Vardø, og er landets nordøstligste havn – og dermed også den havnen som ligger nærmest det russiske Barentsfunnet Shtokman.

Vardøbasen er eid av Bjørn Dæhli og Vivian Lorentzen, og ifølge E24 inngikk Dæhli en intensjonsavtale om å kjøpe industritomten for 50 millioner kroneri 2008.

I en pressemelding skriver CCB at Svartnes havn er isfri året rundt, at den har ledig havnekapaistet og at den ligger i tilknytning til store og tilnærmet flate bakarealer som skal være kostnadseffektive å opparbeide.

– Vardø, med sin strategiske beliggenhet og sine store arealer, utpeker seg som et egnet sted for mellomlagring av blant annet de store gassrørledningene som skal legges fra Shtokman-feltet og til fastlandet på russisk side, og CCH har med sin erfaring og sitt eierskap posisjonert seg for slik aktivitet. Dersom vi lykkes med satsningen, betyr dette aktivitet i Vardø, sier markedssjef i CCB, Knut M. Landro, i meldingen.

Bjørn Dæhli peker i meldingen på at Vardø Barents Base ikke bare er unikt posisjonert i forhold til Shtokman, men også i forhold til oljevernberedskap, havbruk og oljerelatert virksomhet i den norske delen av Barentshavet.

Det går ikke fram av meldingen hvor mye CCB må betale for aksjene i Vardø Barents Base, men Dæhli og Lorentzen sier at de ser fram til å utvikle området videre sammen med CCB, og at de er glade for å ha fått en stor og seriøs aktør med på laget.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger