Centrica har spuddet Butch-sidesteg

Publisert 14. mars 2014

«Maersk Giant» godt i gang med boreprogrammet., Brønnen som ligger i PL 405 i Nordsjøen, bores av «Maersk Giant», og spud av hovedbrønnen skjedde 1. januar. Det skal også bores en til brønn; 8/10-6 S Butch South West .

Hovedbrønnen 8/10-5 S Butch East , hadde en planlagt varighet på 90 dager ved funn, mens sidesteget 8/10-5A er estimert til 45 dager. I tillegg kommer en eventuell produksjonstest på 30 dager. Den andre brønnen, 8/10-6 S Butch South West , er planlagt som en tilsvarende brønn, men i en annen struktur.

De to letebrønnene er i utvinningstillatelse PL 405 på Butch -feltet. Boreprogrammet inkluderer tilhørende sidesteg og kun én produksjonstest, og er en oppfølging av letebrønn 8/10-4 S Butch Main som påviste oljeførende reservoar i 2011. Total varighet for hele programmet er estimert til 300 døgn.

Butch-feltet er lokalisert sør i Nordsjøen, nord for Ekofisk og sørøst for Ula , i blokk 8/10 . Letebrønnene er lokalisert innenfor en radius på ca. 4 km fra opprinnelig letebrønn. Formålet med boringene er å undersøke utbredelse av reservoaret og øke kunnskapen om potensialet for hydrokarboner i Ula formasjonen i øvre jura i området.

Rettighetshaverne i lisensen er operatør Centrica Resources (Norge) AS (40 prosent), Suncor Energy Norge AS (30 prosent), Faroe Petroleum Norge AS (15 prosent) og Tullow Oil AS (15 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger