Centrica skal bore to Nordsjø-brønner på rappen

Publisert 15. juli 2013

Centrica har planer om å bore letebrønnene 8/10-5 S Butch East og 8/10-6 S Butch South West i oktober.

Brønnene skal bores med jackupen «Maersk Giant» og skal igangsettes tidligst oktober 2013. Endelig oppstartsdato vil avhenge av øvrige aktiviteter med riggen. Totale varigheten for hele programmet er estimert til 300 døgn. Den første brønnen, 8/10-5 S Butch East, har en planlagt potensiell varighet på 90 dager ved funn, et sidesteg med en planlagt varighet på 45 dager og en produksjonstest med en planlagt varighet på 30 dager. Den andre letebrønnen, 8/10-6 S Butch South West, er planlagt som en tilsvarende brønn, men i en annen struktur.

De to letebrønnene er i utvinningstillatelse PL 405 på Butch-feltet. Boreprogrammet inkluderer tilhørende sidesteg og kun én produksjonstest, og er en oppfølging av letebrønn 8/10-4 S Butch Main som påviste oljeførende reservoar i 2011.

Butch-feltet er lokalisert sør i Nordsjøen, nord for Ekofisk og sørøst for Ula, i blokk 8/10. De planlagte letebrønnene er lokalisert innenfor en radius på ca. 4 km fra opprinnelig letebrønn.

Formålet med boringene er å undersøke utbredelse av reservoaret og øke kunnskapen om potensialet for hydrokarboner i Ula formasjonen i øvre jura i området.

Rettighetshaverne i lisensen er operatør Centrica Resources (Norge) AS (40 %), Suncor Energy Norge AS (30 %), Faroe Petroleum Norge AS (15 %) og Tullow Oil AS (15 %).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger