Publisert 4. februar 2000

CGGVeritas skaper bølger i seismikkbransjen når de nå går inn for å kjøpe 100 prosent av aksjene i Wavefield Inseis. Tilbudet er på en aksje i CGGVeritas for syv aksjer i Wavefield.

Ifølge CGGVeritas vil dette bety at man får en pris på 31 prosent over aksjekursen når børsen stengte fredag ettermiddag. Styret i Wavefield går inn for tilbudet. Til sammen tilsvarer tilbudet en pris på 2,1 milliarder kroner for selskapet.

– Jeg er veldig entusiastisk rundt kombinasjonen av Wavefield og CGGVeritas, som vil styrke teknologiaspektet hos våre avdelinger for tjenester og utstyr i «high end»-markedet, sier Robert Brunck, administrerende direktør i CGGVeritas, i en pressemelding.

– CGGVeritas har en god posisjon i forhold til å bruke våre ressurser og ekspertise til å videreutvikle teknologisk lederskap i hele spekteret av geofysiske tjenester og utstyr. Tilbudet vil skape en enda sterkere global markedsleder innenfor geofysikkindustrien, og vil skape både operasjonelle og kommersielle synergier som vil være positive for både Wavefields og CGGVeritas’ aksjonærer, sier Anders Farestveit, styreformann i Wavefield.

Wavefield Inseis var tidligere i år i samtaler med TGS om en sammenslåing av de to seismikkselskapene, men fusjonen gikk i vasken.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger