Publisert 23. november 2005

Venezuelas president Hugo Chávez, som aldri lar en anledning gå fra seg til å tirre nåværende president i USA, tilbyr millioner av liter fyringsolje til nedsatt pris til fattige amerikanere.

NTB

Det statseide venezuelanske oljeselskapet Citgo har inngått en avtale med en amerikansk frivillig organisasjon om å skaffe billig fyringsolje til de fattige i Boston og New York i løpet av den kommende vinteren.

Tilbudet fra Citgo kom mindre enn en måned etter at en gruppe senatorer sendte en innstendig appell til oljeselskapene om å investere sin profitt i programmer for folk med lave inntekter.

Prisen på fyringsolje ventes å stige med 30 cent denne vinteren, og prisen på gass kan stige enda mer, ifølge senatorene.

Mange ser på utspillet til Chávez som et eklatant forsøk på å ydmyke Bush og de amerikanske oljeselskapene.

Chávez derimot insisterer på at det er alvorlig ment og det er et ledd i hans innsats for å bekjempe fattigdom på det amerikanske kontinent.

Chávez har et konfliktfylt forhold til USA, men han har hele tiden forsøkt å gi inntrykk av at han er på lag med det amerikanske folk. Etter at orkanen Katrina rammet New Orleans, tilbød han også å forsyne fattige amerikanere med olje.

Citgo, som er en underavdeling av Venezuelas statseide oljeselskap PDVSA, selger over 50 millioner liter olje årlig i USA gjennom 14.000 bensinstasjoner.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger