CHC tildelt milliardkontrakt med Equinor og Vår Energi
Glenn Stangeland
9. desember 2020
CHC tildelt milliardkontrakt med Equinor og Vår Energi
Glenn Stangeland
9. desember 2020

Equinor har tildelt CHC Helikopter Service AS en kontrakt for personelltransport fra Stavanger lufthavn, Sola.

Kontrakten trer i kraft 1. juli 2021 for en fast periode på tre år, og inneholder opsjoner på tre ganger ett år. Samlet verdi på kontrakten, inkludert opsjoner, er anslått til 1 milliard kroner.

Kontrakten dekker flygning av offshorepersonell med to helikoptre av typen Sikorsky S-92, med mulighet til å øke med ett helikopter.

I forbindelse med denne anskaffelsen har Equinor og Vår Energi inngått en samarbeidsavtale, og skal dele kapasiteten på ett av helikoptrene.

Equinor vil bruke helikoptrene til flygning av offshorepersonell i den sørlige delen av Nordsjøen, og de skal betjene feltene: Johan Sverdrup, Gina Krogh, Sleipner, Grane, Gudrun, Heimdal og Draupner, samt borerigger i området.

Fakta om Equinors helikoptervirksomhet

* Equinor bruker seks helikopterbaser for personelltransport i Norge: Sola, Bergen, Florø, Kristiansund, Brønnøysund og Hammerfest.

* For søk- og redningshelikoptre (SAR) har Equinor fire baser på sokkelen, på Heidrun, Oseberg, Statfjord og Johan Sverdrup, og tre baser på land, i Hammerfest, Kristiansund og Sola.

* Equinor har kontrakt med to helikopterselskaper: Bristow Norway og CHC Helikopter Service.

* Når den nye kontrakten trer i kraft i juli 2021, vil Equinor ha kontrakt med 13 helikoptre av typen Sikorsky S-92 for flygning av offshorepersonell: 5 med CHC Helikopter Service og 8 med Bristow Norway.

* Equinor har kontrakt med 7 SAR-helikoptre: 6 med CHC Helikopter Service og 1 med Bristow Norway.