Publisert 18. juni 2014

Skal operere to Sikorsky S-92-maskiner på vegne av Statoil.,Statoil (U.K.) Limited har tildelt CHC Helicopter i Storbritannia kontrakt for helikoptertransport til Mariner-feltet. I samsvar med kontrakten skal CHC operere to Sikorsky S-92-maskiner på vegne av Statoil. Helikoptrene skal fly fra Aberdeen eller Sumburgh på Shetlandsøyene til Mariner-feltet, der Statoil er operatør, 250 kilometer utenfor nørdøstkysten av Skottland.

Kontrakten har en varighet på fem år, med opsjon på opp til tre år. Tjenesten forventes å starte i midten av 2016.

– Vi er fornøyd med å ha inngått denne kontrakten. Den møter behovene våre for sikker og effektiv transport til Mariner-feltet, første feltutvikling vi er operatør for på britisk sokkel, sier Gunnar Breivik, administrerende direktør for Statoil Production UK og leder for Aberdeen-kontoret.

– Vi får en betydelig offshorevirksomhet når Mariner-prosjektet går over i oppkobling- og ferdigstillingsfasen i 2016, og kommer i drift i 2017. Vi er også fornøyd med fleksibiliteten i kontrakten, som omfatter opsjon på betjening av letevirksomheten vår, og mulig ekspansjon på britisk sokkel, sier Breivik.

CHC Helicopters regionsdirektør, Mark Abbey, sier at tildelingen anerkjenner den sikre og pålitelige tjenesten som CHC har levert for Statoil i et antall år, fra en rekke steder rundt omkring i verden.

– Vi er stolte over å være samarbeidspartner med Statoil når selskapet starter opp virksomheten på britisk sokkel. Våre piloter, ingeniører og støtteteam vil bruke sin omfattende erfaring fra Nordsjøen for å hjelpe Statoil til å satse videre, gjøre mer på Mariner-feltet, og komme trygt hjem igjen, sier han.

Mariner er den største feltutbyggingen på britisk sokkel på mer enn ti år med en bruttoinvestering på mer enn USD 7 milliarder, tilsvarende 42 milliarder kroner etter dagens kurs. Feltet ligger på Østshetlandsplattformen i britisk del av Nordsjøen. Utbyggingen av Marinerfeltet vil bidra med mer enn 250 millioner fat olje med en gjennomsnittlig platåproduksjon på omkring 55.000 fat per dag. Produksjonen forventes å starte i 2017. Feltet vil gi en langsiktig kontantstrøm gjennom en levetid på 30 år.

Statoil er operatør for feltet med 65,11 prosent eierandel. De andre partnerne er JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Limited (28,89 prosent) og Dyas UK Ltd. (6 prosent).

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger