Chrysaor forbereder letekampanje – borer Jerv og Ilder sør for Grevling
Glenn Stangeland
14. februar 2020
Illustrasjon: Okea
Chrysaor forbereder letekampanje – borer Jerv og Ilder sør for Grevling
Glenn Stangeland
14. februar 2020

Chrysaor planlegger en letekampanje på to brønner i området sør for Grevling-funnet i Nordsjøen.

Det meldte partner Okea i sin kvartalspresentasjon.

De to brønnene skal bores i lisens 973. Ambisjonen er å bore begge innen utgangen av året. Kampanjen kan også bli utvidet med en avgrensningsbrønn, avhengig av resultatet fra den første brønnen.

– Hvis vi klarer å påvise tilleggsressurser i disse brønnene, kan det endre spillet fullstendig. Denne borekampanjen kan få stor påvirkning på veien videre for Grevling-prosjektet, sa administerende direktør Erik Haugane i Okea.

Okea har tidligere kommunisert at feltet skal bygges ut ved bruk av en jack-up-rigg med produksjonsanlegg om bord, en såkalt MOPU. Men ifølge kvartalsrapporten vurderes også bruk av en FPSO som et alternativt konsept.

Okea anslår at Grevling inneholde rundt 32,6 millioner fat utvinnbar olje, og har tidligere opplyst at Storskymten vil være mulig å produsere med én brønn fra Grevling. Funnet kan, ifølge operatøren, bidra med ytterligere 9,4 millioner fat oljeekvivalenter.

Chrysaor opplyser til energi24.no at selskapet ikke har besluttet hvilken rigg som skal brukes, men at man er i prosessen med å evaluere og shortliste rigger til kampanjen.

– Ambisjonen vår er å påvise ekstra reserver som rettferdiggjør en selvstendig utbygging og bidrar til å utnytte eksisterende infrastruktur i Greater Grevling-området, skriver selskapet i en e-post til energi24.no.

Full oversikt over kommende letebrønner – prøv Petro Database!