Publisert 4. februar 2000

Etter en periode med prøving og feiling for noen år siden har det vært stilt rundt ClikLoc-konseptet. Sandvik Riser Technology har vært i tenkeboksen, videreutviklet konseptet og fått det godkjent av Det Norske Veritas.

GODKJENT TOPSIDE: Nå er målet å få godkjent
ClikLoc-teknologien til subseabruk.
(Foto: SANDVIK RISER TECHNOLOGY)

I forrige uke ble konseptet verifisert til kommersiell bruk topside av Det Norske Veritas, og selskapet jobber nå med godkjenning av konseptet til subsea-bruk også.

ClikLoc er en ny type kobling for stigerør. Konseptet er uten bevegelige deler, og har en mye kortere make and break-tid, altså tiden det tar å gjøre koblingen, enn konvensjonelle løsninger. økt sikkerhet og betydelig tidsbesparelser har vært driverne for utviklingen.

– Kvalifiseringen av konseptet for subsea-bruk vil bli gjort i løpet av 2010, og når den er i boks, åpner det seg et internasjonalt marked for oss på flere hundre millioner kroner, sier administrerende direktør Bjørn Angeltveit i Sandvik Riser Technology til Oilinfo.

Han forteller at designet som ble laget for noen år siden ikke fungerte tilfredsstillende, men at selskapet har arbeidet hardt for å få alt til å virke 100 prosent, og godkjenningen fra DNV er en bekreftelse på dette arbeidet. Nå vurderer selskaper som Statoil, ConocoPhillips, Schlumberger og BJ Services å ta i bruk systemet i coiled tubing-operasjoner.

– Den testingen som er igjen for å få teknologien sertifisert til subsea, er med spesielt fokus på utmattingskrav. Det er for tidlig å si noe om vi må gjøre designendringer for å møte disse kravene, men vi er rimelig trygg på at vi har godkjenningen i boks i løpet av 2010, sier Angeltveit til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger