Competentia kjøper Argonauta

Publisert 25. juni 2014

Kjøper Houston-baserte Argonauta Group.,Argonauta henter inn seniorkonsulenter til de store olje- og gasselskapene, primært til sektorene drilling og subsea. I tillegg, gjennom datterselskapet Argonauta Training Services, tilbyr de kurs i alle aspekter av dyphavsoperasjoner, drilling og brønnkontroll.

Siden etableringen av selskapet i 2002 har Argonauta etablert relasjoner til de fleste større Houston-baserte selskaper. Exxon, Chevron og Schlumberger er noen av selskapets hovedkunder.

– Kjøpet av Argonauta Group er en milepæl på veien til å bygge et internasjonalt nettverk for å håndtere levering til våre kunders prosjekter. Houston er det mest viktige senteret for olje og gass i USA, og dette øker Competentias tilstedeværelse der betraktelig, sier Competentias styreformann John Smith.

– Omfanget av tjenester som vi kan tilby blir mer omfattende, og det gir oss reell ekspertise innen vekstområdet dyphavsoperasjoner. Vi ser frem til å jobbe med Rick Stewart og hans team for å internasjonalisere driften og for å utvide kundebasen på dyphavsoperasjoner, drilling og opplæring i oljebrønnkontroll, sier han.

Kjøpet av Argonauta ble gjennomført i en transaksjon med kontanter og aksjer.

Les også: Skal rekruttere prosjektledere og ingeniører

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger