Publisert 12. november 2019

ConocoPhillips Scandinavia AS, operatør for utvinningstillatelse 782 S, har avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 25/7-7, Busta, om lag 15 kilometer nordvest for Balder-feltet i midtre del av Nordsjøen.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er på mellom 1 og 10 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter. Det tilsvarer mellom 6 og 60 millioner fat.

Rettighetshaverne vil vurdere brønnresultatet videre med hensyn til avgrensning/lønnsomhet samt undersøkelse av nærliggende prospekter, melder Oljedirektoratet.

Primært og sekundært letemål for brønnen var å påvise petroleum i øvre jura reservoarbergarter (henholdsvis Intra-Draupne- og Heatherformasjonene sandsteiner).

I primært letemål traff brønnen på to separate gass/kondensat- og oljeførende intervaller, med sandige lag i Draupneformasjonen på til sammen om lag 25 meter med varierende fra dårlige til meget gode reservoaregenskaper. Ingen hydrokarbon/vann-kontakt ble påtruffet. I sekundært letemål i Heatherformasjonen ble det påtruffet tynne vannførende siltsteinlag.

Brønn 25/7-7 ble boret av  Leiv Eiriksson, som nå skal bore en undersøkelsesbrønn, Hasselbaink, i utvinningstillatelse 917, for samme operatør.

Oversikt over kommende letebrønner, feltutbygginger, decom-prosjekter, riggkontrakter og riggklassinger – prøv Petro Database!

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger