ConocoPhillips i gang med Ekofisk sør

Publisert 28. oktober 2013

Produksjonen startet to måneder før skjema.,ConocoPhilips startet produksjonen fra Ekofisk 2/4 Z-plattformen på fredag, og Ekofisk sør er dermed i drift drøyt to måneder før tidspunktet i planen for utvikling og drift (PUD.

Ekofisk sør-prosjektet består av en brønnhodeplattform, altså 2/4 Z, med 35 produksjonsbrønner og en sjøbunninstallasjon for åtte vanninnsprøytingsbrønner. Plattformen er bygget av Aker Solutions i Egersund. Vanninnsprøytingen kom i gang i mai i år, og styres fra et ConocoPhillips-driftssenteret i Tananger.

Les også: Vil øke oljeutvinning med SWIT

Satser på 40 nye år
I august kom også en ny hotellplattform og feltsenter for Ekofisk på plass. Nå pågår ferdigstillelse av plattformen, som blant annet inneholder 552 enmannslugarer, kontorer og rekreasjonsområder, sykelugarer, helikopterdekk og to helikopterhangarer. Plattformen vil erstatte to eksisterende hotellplattformer og en innleid boligrigg, og er bygget for levetiden til Ekofisk-feltet.

Også Eldfisk-feltet, som ligger like sør for Ekofisk feltsenter, har massive oppgraderinger på vei. Hos Kværner Stord blir nå overbygningen til Eldfisk 2/7 S-plattformen ferdiggjort. Plattformen er en integrert brønnhode-, prosess- og boligplattform, og skal løftes på plass på Eldfisk i første halvår 2014. På de eksisterende Eldfisk-plattformene pågår nå et større modifikasjonsarbeid som skal gjøre at disse plattformene også forberedes på forlenget levetid sammen med den nye plattformen. Eldfisk 2/7 S vil romme 40 nye brønner for produksjon og vanninnsprøyting, og produksjonsstart er planlagt til tidlig i 2015. Forboring av brønner er allerede startet.

– Etter 42 års produksjon fra Ekofisk-feltet forbereder vi nå Ekofisk og Eldfisk for 40 nye år. Vi følger de tidsplaner og budsjetter som lå til grunn for eierne og norske myndigheters godkjenning av prosjektene. Jeg er stolt over det arbeidet som er lagt ned både i eget selskap og hos leverandører og kontraktører som bidrar. Jeg er overbevist om at det gjenstående arbeidet blir utført like sikkert og med like høy kvalitet, sier ConocoPhillips’ regiondirektør for Europa Steinar Våge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger