Publisert 4. februar 2000

ConocoPhillips trekkes nå for retten, mistenkt for unndragelse av minst 45 millioner kroner i skatt. Samtidig slutter letesjefen, og ledelseskabalen blir stokket om.

Det er selskapets underselskaper Burlington Resources og LL&E som ikke har hatt stell på skattebetalingene sine, og som nå blir stevnet i New Orleans.

– Et av landets største energiselskap utnyttet egenrapporteringssystemet til å la være å betale sin del av skatten i Terrebonne, og dette har resultert i flere millioner dollar som har blitt unndratt borgerne, sier skatterådgiver Gene Bonvillain i skattemyndighetene i Terrebonne.

Bonvillain har ifølge Upstream avslørt at selskapene har levert feil informasjon om verdien av noen brønner, rapportert feil status på andre brønner og også latt være å innberette enkelte verdier.

Samtidig som skattesvindelsaken starter opp, blir det en omrokkering i ledelsen i selskapet. Jim Gallogly, som har vært visepresident med ansvaret for leting og produksjon, har forlatt selskapet til fordel for stillingen som administrerende direktør i LyondellBasell. Det betyr at Ryan M. Lance, som nå har hatt ansvaret for leting og produksjon i Asia, Afrika, Midtøsten og Russland får ansvaret for all internasjonal leting og produksjon. Kevin O. Meyers, som nå har ansvaret for leting og produksjon i Canada, vil få ansvaret for leting og produksjon i Nord- og Sør-Amerika, mens Kevin J. Mitchell, som har hatt ansvaret for finans, strategi og planleggingsavdelingen innenfor leting og produksjon, vil bli visepresident for avdelingen for strategi, administrasjon og tekniske tjenester, melder selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger