Publisert 4. februar 2000

ConocoPhillips’ direktør for leting, Larry Archibald, vil få en viktigere posisjon i organisasjonen, for å legge mer vekt på leting i selskapet.

FøRSTE FELT: ConocoPhillips er operatør på
Norges første utbygde oljefelt, Ekofisk.
(Foto: CONOCOPHILLIPS=

Larry Archibald er nå vice president of exploration, men vil nå få tittelen senior vicepresident for exploration and business development. Det betyr at han vil få ansvaret for global forretningsutvikling også, og grepet er en del av den endrede strategien I selskapet etter at finanskrisen satte inn.

Selskapets strategi var i utgangspunktet å fokusere på vekst gjennom oppkjøp, men fallet i oljeprisen har ifølge Financial Times gjort at selskapet nå heller vil fokusere på organisk vekst, blant annet gjennom leting.

Samtidig gjør selskapet det klart at de vil kutte investeringskostnadene sine med 10 prosent neste år. Denne avgjørelsen kommer ifølge Upstream på toppen av avgjørelsen om å selge verdier for over 50 milliarder kroner, og investeringskutt på 18 prosent i år.

– Vi vil nå våre mål om å organisk erstatte reservene våre og øke produksjonen fra en mindre, mer strategisk portefølje, sier ConocoPhillips-skef Jim Mulva ifølge Dow Jones.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger