Publisert 4. februar 2000

Toppsjef Steinar Våge i ConocoPhillips har sendt Oljedirektoratets direktør Bente Nyland et brev der han takker for hjelpen i forbindelse med skipskrasjet på Ekofisk. Samtidig avslører han litt av selskapets planer.

Natt til 8. juni braste brønnstimuleringsfartøyet «Big Orange XVIII» inn i plattformen 2/4 W på Ekofisksenteret. Plattformen er en vanninjeksjonsplattform, men var også transittstasjon for flammetårnet til plattformen 2/4 FTP. Dermed ble produksjonen fra 2/4 A, som produserer til stigerørsplattformen 2/4 FTP stengt ned. Tidligere i måneden begynte arbeidet med å modifisere systemene for trykkavlasting på 2/4 A, for å få opp igjen produksjonen fra installasjonen. Nå takker ConocoPhillips for hjelpen selskapet har fått fra Oljedirektoratet.

JOBBER HARDT På EKOFISK: «Maersk Gallant»
plugger brønner. (Foto: MAERSK)

Berømmer smidighet
– Jeg vil gjerne få lov til å takke for den assistansen og det gode samarbeidet vi i ConocoPhillips opplevde i forbindelse med at brønnstimuleringsfartøyet «Big Orange» kjørte inn i vanninnsprøytingsplattformen Ekofisk 2/4 W på Ekofisk-senteret 8. juni. Denne hendelsen krevde smidighet og rask oppfølging fra alle parter for å bli løst på en sikker og god måte – og dette bidro dere til, skriver administrerende direktør Steinar Våge i et brev til oljedirektør Bente Nyland.

Våge skriver i brevet at «Maersk Gallant» nå har gjennomført første fase i pluggingen av brønnene.

– Samtidig har understellet på 2/4 W blitt forsterket for å møte kommende vinters mulige utfordringer. Planen er at «Maersk Gallant» nå skal starte fase to i pluggingen, og fullføre den permanente pluggingen i løpet av det kommende året, skriver Våge.

Samarbeid
Han berømmer også samarbeidsånden i olje-Norge.

– Når uhellet først var ute har vi opplevd det beste i norsk oljenæring – operatør, medeiere i lisensen, leverandører, kontraktorselskap – og norske myndigheter på alle nivå har arbeidet sammen mot felles mål. Igjen – takk for godt samarbeid, konkluderer Våge.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo.no er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger