Publisert 4. februar 2000

Kystverket mobiliserer for en eventuell oljevernaksjon, etter at containerskipet MV «Celina» gikk på grunn utenfor Måløy fredag kveld

Det er ikke observert oljelekkasje fra skipet Celina som fredag gikk på grunn ved Måløy i Sogn og Fjordane. Men skipet lekker vann og søndag ble det jobbet med å planlegge hvordan man skal tømme oljetankene om bord, melder NTB.

– Skipet lekker som en sil og det pumpes ut vann kontinuerlig. Noe olje lekker kanskje ut, men det tas opp i lensesystemene, sier vaktleder Rune Bergstrøm i Kystverket til NTB søndag formiddag.??

Både redningsskøyta og politiet som var om bord på fredag meldte at de så olje på sjøen rundt havaristen.

– Men da båter og helikopter undersøkte området lørdag, var det ingen antydning til olje noe sted, sier Bergstrøm.??

– Skipet gikk på grunn i stor fart, det er mange hull og man kommer ikke til over alt. Dykkere tettet en del småhull med treplugger lørdag og fortsetter tetting med magnetmatter, sier Bergstrøm.??

– Selskapet Buksér og Berging lager nå en plan for hvordan man skal tømme havaristen for olje og eventuelt ta ut konteinere. Dette må gjøres forsiktig, siden vannet om bord gjør skipet ustabilt. Får det ubalanse, kan det tippe, fortsetter Bergstrøm.??

Det 123 meter lange skipet grunnstøtte i 20.30-tida fredag kveld. Skipet var på vei fra Måløy da det grunnstøtte ved Gangsøy. Det hadde cirka 265 kubikkmeter tungolje og cirka 65 tonn diesel om bord da det grunnstøtte.??

Det var 14 personer om bord da det gikk på grunn, og ti av dem ble evakuert. De siste fire ble igjen for å arbeide om bord. Ingen ble skadd i grunnstøtingen.?? Skipet har dessuten 165 konteinere om bord, innholdet er for det meste frossenfisk og gjødsel.??

Skipet er registrert på Antigua og Barbuda og ingen av mannskapet om bord var norske.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger