Publisert 4. februar 2000

Nyoppstartede Core Energy kjøper en 4,9 prosents andel i Snorre-lisensen PL057 fra Hess, og får dermed en andel i Snorre-feltet.

KJøPER SNORRE-ANDEL: Core Energy.
(Foto: STATOIL)

Core Energy har investeringsfondet HitecVision i ryggen, og har blant annet Revus-gründerne Harald Vabø og Svein Arild Killingland i styret. I tillegg sitter også tidligere daglig leder i Paladin Resources, tidligere daglig leder i VNG Norge og flere erfarne folk fra ConocoPhillips i toppledelsen og styret i selskapet.

Haleselskap
Selskapet har en strategi om å kjøpe seg inn i produserende felt og fokusere på tiltak for økt utvinning, feltnær leting og nærliggende feltutbygginger. Med innkjøpet i Snorre kan selskapet få mange interessante utfordringer på bordet. Snorre-feltet har utfordringer med gammel infrastruktur, og lisensen jobber nå med å vurdere om man skal installere en tredje plattform, Snorre C, på feltet. Statoil har også definert området rundt Snorre som et prioritert fast track-område. Vigdis Nordøst-utbyggingen, som er en del av den første bølgen av fast track-felt, skal knyttes til Snorre. Snorre-feltet er det nest største feltet på norsk sokkel sett i gjenværende ressurser.

Transaksjonen på 4,9 prosent i lisens PL057 betyr at Core Energy får en andel på 1.0384 prosent i forretningsenheten Snorre. Feltet produserer rundt 100.000 fat per dag, og har gjenværende ressurser på 415 millioner fat. Lisensen har planer om produksjon fram til 2040.

Se mer detaljerte produksjonstall og annen informasjon om feltet i vår feltdatabase. Klikk her! (Petro.no)

– Vi er veldig fornøyd med å kunne kjøpe en andel i et stort oljefelt som Snorre, hvor vi ser et godt potensial for å øke reservene og produksjonen i flere år framover. Vi ser fram til å jobbe med operatøren og de andre partnerne for å frigjøre verdiene på Snorre. Denne transaksjonen gir Core Energy en robust plattform for videre vekst for selskapet, sier Jan Harald Solstad, administrerende direktør i selskapet.

Selskapsbukett
Etter at transaksjonen er gjennomført vil operatør Statoil ha en andel på 31 prosent i lisensen, mens de andre lisenspartnere vil være Petoro (30 prosent), RWE Dea (24,5 prosent), Idemitsu (9,6 prosent) og Core Energy (4,9 prosent).

For hele Snorre-feltet sett under ett vil fordelingen bli: Statoil (33,3169 prosent og operatør), Petoro (30 prosent), ExxonMobil (11,5849 prosent), Idemitsu (9,6 prosent), RWE Dea (8,2812 prosent), Total (6,1786 prosent) og Core Energy (1,0384 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger