COSL og Equinor inngår milliardforlik og signerer rammeavtale
John Økland
8. januar 2020
COSL og Equinor inngår milliardforlik og signerer rammeavtale
John Økland
8. januar 2020

COSL Offshore Management og Equinor har inngått et forlik i saken vedrørende sistnevntes terminering og suspendering av to riggkontrakter –  for COSLInnovator og COSLPromoter.

I tingretten vant COSL frem i det vesentlige og Equinor skulle etter dommen betale operasjonsrate for leie av COSLInnovator fra de kansellerte avtalen 4. mars 2016 og frem til 4. juni. I tillegg betale 70 prosent av operasjonsraten frem til kontraktens utløp.

Etter det Petro.no forstår handler det om over 4 milliarder kroner.

Begge parter anket denne dommen. Like før den skulle til ny behandling kom partene nå til et forlik.

Forliket betyr at Equinor skal, på vegne av Troll-lisensen betale COSL 188 millioner dollar.

Det innebærer også at de signerer en rammeavtale.

– Jeg er godt fornøyd med denne avtalen. Nå får vi endelig lagt denne saken bak oss. Det var ikke erstatningsbeløpet som var det viktigste for oss. For oss var det viktigste å få en anerkjennelse av oss som selskap og av riggene våre. Rammeavtalen vi har signert med Equinor er også en viktig del av denne enigheten, sier COSL-toppsjef Frank Tollefsen.

Begge parter bærer sine egne kostnader knyttet til tvisten, heter det i en melding fra riggselskapet.

COSLInnovator var på langtidskontrakt med Statoil da den, 30. desember 2015, ble truffet av stor bølge i uværet på Troll. En person mistet livet, riggen fikk skader og måtte til kai. Den 6. mars terminerte Equinor kontrakten på riggen med umiddelbar virkning.

COSLInnovator ligger fortsatt uten oppdrag ved CCB.

– Med denne avtalen kan vi konkurrere om oppdrag for Equinor på like vilkår som våre konkurrenter. Det er jeg veldig fornøyd med, sier COSL-sjefen i en melding,