COSLInnovator skal bore Jerv og Ilder for Chrysaor
John Økland
19. august 2020
COSLInnovator skal bore Jerv og Ilder for Chrysaor
John Økland
19. august 2020

COSLInnovator skal bore brønner på Jerv- og Ilder-prospektene der Chrysaor Norge AS er operatør.

Det bekrefter riggselskapet onsdag.

Tidligere i sommer meldte COSL Drilling Europe om signeringen av en intensjonsavtale for COSLInnovator. Det ble ikke opplyst hvem kunden var.

Les også: Endelig fikk COSLInnovator kontrakt –  Jobbet hardt for dette

Nå kan det bekreftes at riggen skal tas i bruk på lisens 973, der Chrysaor er operatør og eier sammen med sine partnere Okea og Petoro. Operasjonen skal skje ut fra Stavanger.

– Riggoppdraget starter tidlig neste år, og det gleder vi oss veldig til. Da vil COSLInnovator kunne settes i drift med effektiv operasjon fra første dag, fordi vi har sørget for å ha en godt vedlikeholdt rigg og for å ha godt kvalifisert og motivert personell klare, sier Frank Tollefsen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe.

Riggen har blitt holdt klar for arbeid over en lengre periode, såkalt «ready to drill.»

Nå har COSL-sjefen tro på at det blir flere oppdrag i tiden fremover, av mange grunner. Det at riggen har fått et oppdrag er i seg selv med på å øke interessen, ettersom flere blir klar over hvor effektiv riggen faktisk er. I tillegg har COSL tatt store grep for å gjøre riggene enda mer attraktive.

– Vi har vært veldig opptatt av å levere på det markedet forventer av moderne og effektive rigger i fremtiden. Derfor har vi fått på plass et forbedret system for energikontroll ombord på riggen, og dette systemet gjør at vi kan redusere energiforbruket med inntil 25 prosent, fra et allerede lavt nivå. Her baner vi vei for resten av bransjen, sier Tollefsen.