Publisert 4. februar 2000

COSL Drilling Europe og ConocoPhillips har signert en ny ett-års kontrakt for boligriggen «COSLRigmar». Plattformen blir i Ekofiskområdet.

FORTSETTER På EKOFISK: «COSLRigmar».
(Foto: COSL DRILLING EUROPE)

Boligenheten har tjenestegjort i Ekofiskområdet siden februar 2004. Kontrakten er verdt 80 millioner dollar, eller 447,7 millioner kroner. Det gir en dagrate på rundt 220.000 dollar. Kontrakten har oppstart 1. oktober 2012, en direkte videreføring av den eksisterende kontrakten.

– Vi er godt fornøyd med å sikre en ny kontrakt for en av våre boligenheter i Norge, med ConocoPhillips. Denne kontrakten viser hvor attraktive våre boligenheter, som har blitt oppgradert og modifisert de siste årene for å bli blant de fremste i norske farvann, er, sier Jørgen Arnesen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe, som opererer plattformen.

ConocoPhillips har også sikret seg opsjoner på enheten, men COSL Drilling Europe opplyser ikke hvor lange disse er i sin pressemelding.

– Sammen med kontraktstildelingen til den halvt nedsenkbare boreriggen «COSLPioneer» fra Statoil, viser denne kontrakten at COSL Drilling Europe er en vel anerkjent leverandør av bore- og boligenheter til de store oljeselskapene på norsk sokkel, legger Arnesen til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger