Publisert 25. september 2007

Crew Minerals sank som en stein på Oslo Børs mandag etter negativ omtale i NRK om Nikkel-prosjektet på Filippinene. Selskapet slår nå tilbake og mener statskanalen er blitt lurt.

NTB

– NRK kringkastet i går (mandag) en rekke ukorrekte beskyldninger mot Crew Minerals, sier administrerende direktør Hans Christian Qvist til selskapets hjemmeside. Qvist mener det virker som om NRK er blitt ført bak lyset av filippinske advokater som jobber for gruvemotstanderne.

Børsmelding
Crew Minerals hevdet i en børsmelding mandag at selskapet ikke på noen som helst måte har opptrådt upassende overfor lokalbefolkningen på den fattige øya Mindoro, der Crew Minerals har sitt Nikkel-prosjekt. Selskapet skriver at avtalen med den lokale folkegruppen ble inngått under oppsyn av en nasjonal komité for urfolk og i tråd med filippinsk lov, noe NRK har trukket i sterk tvil.

– Jeg vil understreke at Crew Minerals etterfølger nasjonale lover og reguleringer 100 prosent på Filippinene, sier Hans Christian Qvist, som også er selskapets største enkeltaksjonær.
– Det er imidlertid helt korrekt at det som i alle demokratiske samfunn er ulike syn i lokalsamfunnet når det gjelder gruvedrift og gruveindustriens bidrag til lokaløkonomien, legger han til.

Falt med 9,5 prosent
Det norske gruveselskapet falt med 9,5 prosent på Oslo Børs mandag etter at NRK dagen før hadde reist kritiske spørsmål rundt selskapets prosjekt på Filippinene. Tirsdag åpnet selskapet med en solid oppgang som den første halvannen timen korrigerte aksjekursen med 3,9 prosent. Men økningen var ved 12-tiden sunket til under 1 prosent.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger