Publisert 4. februar 2000

Statoil og partnerne har gjort et lite oljefunn i letebrønnn 30/6-28 S, som ligger i Crux og Crimp-prospektetene i Nordsjøen.

Letebrønnen som ligger i lisens 053 ble spuddet 17. januar av semien «COSL Pioneer». Brønnen påviste en oljekolonne på 12 meter i Statfjord-formasjonen.

Funnet anslås å inneholde omkring 12-18 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

– Oljefunnet ligger rett under Oseberg -feltet og er en god kandidat til å knyttes opp mot produksjonsanleggene på Oseberg. Dette vil kunne gi partnerne raske fat av høy verdi, sier Knut Henrik Dalland, Statoils produksjonsdirektør for Oseberg-området.

Oljefunnet ligger i Crimp -prospektet, som var det sekundære målet for letebrønn 30/6-28S . Hovedmålet var Crux -prospektet, som Statoil tidligere definerte som et potensielt «high impact» gassprospekt.

I Crux-prospektet testet Statoil en hypotese om en separat gassfylt struktur under Oseberg-feltet. Men Crux-prospektet inneholdt ikke hydrokarboner.

– Brønn 30/6-28S hadde to formål. For det første å teste en ny geologisk letemodell i området – Crux-prospektet, som var en høy risiko og høyt potensial-mulighet. For det andre å teste et feltnært prospekt kalt Crimp med relativt beskjedne volumer, men god økonomi. Dessverre fant vi ikke gass i Crux-prospektet, men vi er fornøyde med oljefunnet i Crimp. Selv om «high impact»-muligheten ikke ble materialisert, har vi levert verdifulle tilleggsressurser til Oseberg Area Unit, sier Tore Løseth, Statoils direktør for letelisenser i Nordsjøen.

Etter fullføring av letebrønn 30/6-28S går «COSL Pioneer» videre til Glitne -feltet for å plugge en produksjonsbrønn.

Letebrønn 30/6-28S ligger i PL053 i Oseberg Area Unit i Nordsjøen. Statoil er operatør, og har 49,3 prosents eierandel. Partnerne er Petoro AS (33,6 prosent), Total E&P Norge AS (10,0), ExxonMobil E&P Norway AS (4,7) og ConocoPhillips Skandinavia AS (2,4).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger