Publisert 4. februar 2000

– Cubility har synliggjort produktutviklingen som strategisk konkurransefaktor, skriver Teknologiforum Rogaland i sin begrunnelse for tildelingen av Produktutviklingsprisen til Cubility.

og Magnus Vågen Birkenes

KOMPAKT: Mudcube er liten utenpå, men romslig
inni. (Ill.: MUDCUBE)

Mudcube-teknologien til Cubility skal gjøre behandlingen av borevæske langt mer effektiv og miljøvennlig enn tidligere, og Teknologiforum Rogaland mener også at systemet kombinerer ulike faktorer på en god måte.

– MudCube-systemet bidrar til kostnadsbesparelser, miljøforbedringer og til å forhindre at operatørene utsettes for helseskadelige kjemikalier, en meget prisverdig kombinasjon skriver forumet i en pressemelding.

Cubility holder til på Sandnes, og har spesialisert seg på behandling av borevæske. Administrerende direktør i Cubility, Rolf Thorkildsen var svært fornøyd med prisen.

– Denne prisen er en ytterligere bekreftelse på at MudCube systemet er et innovativt system som markedet forventer skal tilføre store forbedringer innen det boretekniske området, sier Thorkildsen.

Knut Haga, operasjonssjef i Cubility, sier til Oilinfo at tester har vist at maskinen har god plass innvendig, noe som gjøre dem i stand til å installere enda bredere transportbånd for borekaks, og slik sett potensielt kan utvide kapasiteten med inntil 30%.

– Dette er mulig uten å øke plassen maskinen vil ta topside. Det er en viktig salgsfaktor for retrofit-markedet at Mudcube passer inn på eksisterende plasser på rigger og installasjoner, sier Haga til Oilinfo fra selskapets stand på OTC i Houston. Haga legger til at interessen for maskinen er stor fra utenlandske operatører, og flere venter nå på Statoils vurderinger av offshoretestene av maskinen som ble kjørt på norsk sokkel i vår.

Selskapet har også mottatt teknologipriser på OTC i Houston og ONS i Stavanger.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger