Dagny-kontrakt til DSME

Publisert 18. februar 2013

Statoil og partnerne har tildelt det sørkoreanske verftet DSME kontrakt til en verdi av 6,1 milliarder kroner.,Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) har fått oppdraget med å designe og bygge dekket til Dagny -plattformen i Nordsjøen. Aker Solutions i Stavanger, Oslo og Kuala Lumpur blir nær samarbeidspartner på detaljerte ingeniørtjenester, offshore sammenstilling og idriftsettelse. Det skriver Statoil i en melding.

Statoil fikk under Offshore Strategikonferansen forrige uke kritikk av Ståle Kyllingstad , da direktør for anskaffelser Jon Arnt Jacobsen i Statoil forklarte hvorfor en rekke kontrakter havner i Asia.

– Vi har valgt en leverandør for hovedkontrakten som vi er trygg på kan levere på tid, kost og kvalitet, sier Jacobsen.

– De skal jobbe sammen med et solid ingeniørmiljø i Aker Solutions. Vi ser at det er flere allianser mellom ulike internasjonale aktører i tilbudene vi nå får inn, både der det er norske hovedleverandører og internasjonale hovedleverandører.

Ferdig i 2017
Kontrakten omfatter detaljert design, innkjøp, ingeniørtjenester, bygging, sammenstilling og idriftsettelse. Oppdraget starter umiddelbart og skal ferdigstilles i første kvartal 2017.

– Vi legger stor vekt på ikke å ha sene endringer i design, og vi vil ha erfarent Statoil-personell til å følge opp leveransene i alle faser, sier Jacobsen.

– Vi har også tatt læring av andre prosjekter både i Norge og internasjonalt.

Statoil leverte i slutten av 2012 plan for utbygging og drift (PUD) til Olje- og energidepartementet sammen med partnerne i Dagny-feltet. Investeringen i Dagny-utbyggingen er estimert til 31 milliarder norske kroner (løpende). Kontraktstildelingene er betinget av myndighetsgodkjennelse av prosjektet, som er ventet første halvdel av 2013.

– Dagny-utbyggingen er blant Statoils nye store utbygginger med antatt 225 millioner fat olje- og gass. Det viser hvor viktig det er å lete og utvikle felt i modne områder med etablert infrastruktur. Denne feltutviklingen er knyttet til Sleipner og bidrar til å forlenge levetiden på dette feltet i mange år framover, sier Ivar Aasheim, direktør for feltutvikling på norsk sokkel i Statoil.

Danske Mærsk Drilling fikk i 2012 kontrakt for produksjonsboring på feltet. I januar 2013 ble det kjent at nederlandske Heerema Vlissingen fikk oppdraget med å bygge understellet til Dagny. Kontrakten for legging av rørledninger er tildelt det sveitsisk-baserte selskapet Allseas.

Basert på designstudier utført av ulike norske og internasjonale leverandørselskaper vil kontraktene for flytende lagringsenhet (FSO), marine operasjoner og tie-ins bli tildelt i løpet av våren. Aker Solutions er også tildelt kontrakten for tie-in modifikasjon på Sleipner som skal ta i mot gassproduksjonen fra Dagny-feltet. Kontrakten for byggingen av boligkvarteret vil bli tildelt av DSME.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger