Publisert 4. februar 2000

Statoil bruker Gudrun-konseptet som modell for kommende utbygging av Dagny og Eirin.

Operatøren planlegger å levere plan for utbygging og drift (PUD) for begge feltene i 2012. Selv om man formelt ikke har gjort konseptvalget, kan selskapets direktør for feltutvikling i Norge, Ivar Aasheim, fortelle at man vil gå for omtrent samme oppsett som på operatørens Gudrun-felt: Stålunderstells-prosessplattformer, hvor man borer produksjonsbrønnene via en innleid oppjekkbar rigg, og knytter feltene tilbake til Sleipner for transport; gassen til markedene og oljen til Kårstø.

Dagny ligger på rundt 116 meters havdyp ikke langt fra Sleipner i PL 048, og inneholder ifølge Oljedirektoratet 93 millioner fat olje og 19 milliarder Sm3 gass, mens Statoil etter siste avgrensningsbrønn 15/6-11A estimerte totale ressurser til mellom 125 og 250 millioner fat oljeekvivalenter. Eirin-funnet ligger på omtrent samme havdyp i PL 048E og har knappe 11 milliarder Sm3 gass.

Milliardkontrakter i emning
Når PUD for Dagny og Eirin blir godkjent, kan det fort bli et lite kontraktsrush for norske leverandører. Gudrun, som Statoil bruker som modell, utmerket seg med å velge norske leverandører på flere større kontrakter: Kontrakten for plattformdekket gikk til Aibel for 2,7 milliarder kroner, Aker Verdal landet en 450 millioners -kontrakt for stålunderstellet, og Apply Leirvik bygger boligkvarteret for 250 millioner. I tillegg ble Aker Solutions tildelt en 900 millioners-kontrakt for modifikasjonsarbeidene på Sleipner A.

Totalkostnaden for utbyggingen av de vel 150 millioner fatene oljeekvivalenter ser ut til å komme under 20 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger