Publisert 4. februar 2000

Letingen på Dalsnuten-prospektet, som endte med en tørr brønn, var blant faktorene som gjorde at Det norske, tross rekordhøye inntekter, endte opp med røde tall i resultatet for fjerde kvartal 2010.

MULIG LøSNING: Draupne vurderes bygget ut
alene, eller som et samordnet prosjekt med
Lundins Luno-prosjekt like i nærheten.
(Ill.: DET NORSKE)

Selskapet hadde i fjerde kvartal en driftsinntekt på 99,5 millioner kroner, den høyeste driftsinntekten i selskapets historie. årsaken er både økt produksjon og økt oljepris. Men likevel rapporterer selskapet om et negativt resultat på 222,9 millioner kroner, og et driftsunderskudd på 676,2 millioner kroner.

Peker på letekostnadene
– Underskuddet skyldes i hovedsak kostnadsførte letekostnader på 570,6 millioner kroner, som inkluderer kostnadene på Stirby og Dalsnuten i tredje kvartal, melder selskapet.

Det norske var partner på boringen av Dalsnuten, operert av Shell, som tidligere har blitt spådd å være et av de mest spennende og avgjørende prospektene som skulle bores i fjor. Men, resultatet av brønnen var nedslående: den var nemlig tørr.

Men, Det norske vektlegger heller feltutbyggingsprosjektene selskapet jobber med, og melder om god fremgang for både Draupne, Frøy og Jetta.

– Draupne fremstår som et meget godt prosjekt. Estimerte volum har økt fra mellom 110 og 150 millioner fat oljeekvivalenter til mellom 112 og 192 millioner fat, med et mest sannsynlig volum på 140 millioner fat olje og gass, skriver selskapet i en melding, og avslører at et forslag til utbyggingsløsning vil presenteres til lisenspartnerne i løpet av første kvartal 2011.

– Både en selvstendig utbygging og en samordnet utbygging med Lunofunnet (PL 338) blir vurdert, skriver Det norske.

Jetta, Frøy og Storklakken
Jetta-funnet vurderes nå utbygget mot Jotun-infrastrukturen, og kan komme i produksjon i 2013. På Frøy skal man nå ferdigstille en utredning om en kombinasjon av gass- og vanninjeksjon, og Det norske melder også om at oljefunnet Storklakken i lisens PL460, hvor Det norske er eneste andelshaver, vurderes bygget ut mot Frøy.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger