Publisert 14. juni 2007

Stadig flere dansker vil heller ha bedre offentlige tjenester enn skattelette. Det konservative regjeringspartiets krav om lavere skatt har liten støtte blant velgerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

NTB

I en ny dansk meningsmåling sier 74 prosent av de spurte at de foretrekker en styrking av de offentlige tjenestene framfor skattesenkinger. I underkant av 22 prosent vil helst ha skattekutt, og resten er usikre, het det på Jyllands-Postens nettsider onsdag.

– Det er påfallende at et økende antall velgere ønsker bedre offentlig service. Jeg hadde egentlig ventet at den siste tidens snakk om skattelettelser ville få en del av velgerne til å stå fram og kreve at skatten settes ned, sier valgforskeren Jørgen Goul Andersen.

– Målingen viser tydelig at folk prioriterer de alminnelige velferdsgodene høyt og sender et klart signal om at vi må fortsette å bygge ut velferden. Det er ikke skattelettelser danskene er mest opptatt av, sier regjeringspartiet Venstres talsmann Troels Lund Poulsen.

Det nydannede sentrumspartiet Ny Alliance ønsker også mindre skatt på arbeid. Venstre, som er betydelig større en den konservative koalisjonspartneren, avviste for kort tid siden et konservativt krav om å koble skattekutt til en omfattende dansk kvalitetsreform.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger